Scones med havregryn

Här kommer ytterliggare ett recept på scones, denna gång med havregryn. Mina tidigare scones med grahamsmjöl blir lite tyngre på grund av filmjölken så dessa blir lite lättare. Scones är verkligen perfekt att slänga ihop till frukost, något enklare går väl knappast att baka? Dessutom är det ofta ingredienser som finns hemma.
 

 
 
Ingredienser:
3 dl mjölk
100 gram smör
7 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
 
Gör så här:
1. Ställ ugnen på 250 grader.
2. Blanda först de torra ingredienserna i en skål , tärna ner smöret och arbeta ihop till en hyfsat grynig massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg .
3. Dela degen i fyra högar och platta ut dem till runda bröd, ca 15 cm i diameter.
4. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar med en mjölad kniv och nagga brödkakorna med en gaffel. 
5. Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de fått en gyllene färg. Serveras genast
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback