Amerikanska sugar cookies

Dessa kakorna är ljuvliga. Riktigt stora som så många amerikanska kakor har en tendens att vara. Jag skulle enklast beskriva dessa som en kombination mellan drömmar och kolakakor. Knapriga i kanten men underbart sega i mitten. Receptet kommer från vinnaren av "Hela Sverige bakar 2012".
 

 
 
25 kakor
 
Ingredienser:
85 gram smör
3 ½ dl strösocker
60 gram cream cheese, till exempel philadelphia
3/4 dl neutral olja, till exempel rapsolja
1 st ägg
1 msk mjölk
5 1/4 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret. Rör ihop socker och cream cheese med smöret. Tillsätt olja, ägg och mjölk.
3. Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda i smeten.
4. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt. Vänd ner i smeten.
5. Använd en 2 msk stor glasskopa eller motsvarande för att skopa ut bollar på en plåt med bakplåtspapper. Lägg inte för tätt, kakorna kommer att flyta ut. Räkna med 8 kakor per plåt.
6. Platta till kakorna försiktigt och grädda i ugnen cirka 11-13 minuter. Kakorna ska precis börja få färg på kanterna.