Scones med grahamsmjöl
Finns det något bättre att starta dagen med nybakade scones? Dessa bakade jag i lördags och de blev väldigt populära. Fungerar perfekt att frysa in och ta fram till fler frukostar.

16 stycken
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 gram rumsvarmt smör eller margarin
3 dl filmjölk (kan bytas ut mot mjölk)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Fördela fettet med i mjölet till en grynig massa.
3. Tillsätt filmjölken och rör snabbt ihop degen.
4. Dela degen i 4 delar och rulla till runda bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtpapper. Platta till varje del till en platt rund kaka, ca 15 cm i diameter.
5. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar med en mjölad kniv.
6. Grädda i mitten av ugnen, cirka 10 minuter. Bryt isär dina scones, Servera varma.
Trackback