Spagetti Bolognese

En av världens mest kända rätter som kan tillagas på hur många olika sätt som möjligt. Jag gillar att testa olika recept på bolognese, men den bästa bolognesen äts fortfarande i Italien. Detta receptet kommer från ingen mindre än Per Morberg som jag varmt rekommenderar till alla er andra spagetti bolognese älskare.

 
 
4 portioner
 
Ingredienser:
500 gram högrev att mala, eller nötfärs
100 gram rökt sidfläsk (jag använde bacon)
100 gram champinjoner
4 st vitlöksklyftor
1 st morot
2 msk smör till stekning
2 msk olivolja
1 dl tomtatpuré
1 burk (400-500 gram) passerade tomater
Salt
Svartpeppar
 
Gör så här:
1. Mal köttet om du väljer att göra det.
2. Finhacka sidfläsket, champinjonerna och vitlöksklyftorna. Skala och tärna moroten.
3. Bryn köttfärsen i smör i en stekpanna och lyft sedan över den i en tjockbottnad gryta.
4. Häll olja i stekpannan och bryn sidfläsket, champinjonerna, vitlöken och morotstärningarna. Tillsätt tomatpurén och rör om.
5. Lägg över röran i den tjockbottnade grytan och hälli de passerade tomaterna. Smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra på svag värme i 30-40 minuter.
6. Koka spagettin under tiden, men koka den inte för längre.
7. Blanda spagettin med såsen och servera direkt.
 
 

Korv stroganoff

Detta recept på korv stroganoff är komponerat helt och hållet av mig själv. Rätten blir ganska krämig med mycket smak av tomat och vitlök. Lite annorlunda men ändå inte skiljer den sig från klassisk korv stroganoff.
 

 
 
4 portioner
 
Ingredienser:
500 gram falukorv
1 burk krossade tomater med vitlök
2 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
1 tsk soja
2 dl matlagningsgrädde
Salt
Peppar
Persilja
 
Gör så här:
1. Strimla falukorven och fräs den i smör i en katrull några minuter.
2. TIllsätt krossade tomater, tomatpuré, dijonsenap, soja och grädde. Låt koka cirka 10 minuter.
3. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja.
4. Servera med ris och sallad.