Kycklinggratäng med vitlök, parmesan och körsbärstomater

En av fördelarna med kyckling är att den går att variera och smaksätta på otroligt många vis. Jag föredrar kyckling i en gratäng eller i en gryta då jag ofta tycker att kyckling har tendens att bli lite torr. Denna gratängen är väldigt enkel och innehåller många basvaror. Parmesanosten går att byta ut mot vilken annan ost som helst, beroende på vilken smak du vill ha i din gratäng. Jag valde att servera gratängen med risoni, men det funkar även bra med ris eller bulgur.
 

 
 
4-6 portioner
 
Ingredienser:
2 pkt bacon
Salt
Svartpeppar
5 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 dl riven parmesanost
3 msk Thai Sweet Chili sås
2 stora vitlöksklyftor
4 msk kycklingfond
Körsbärstomater
Basilika, färsk
 
Gör så här:
1. Skär kycklingfilén i strimlor. Skär baconen i bitar. Stek upp kycklingen och baconen. Krydda med salt och peppar.
2. Blanda creme fraiche, grädde, parmesanost, thai sweet chili sås, pressade vitlöksklyftor och kycklingfond i en skål.
3. Lägg kycklingen med baconen i en ugnsfast form. Häll blandningen över. Garnera med halva körsbärstomater och färsk basilika.
4. Servera med risoni, ris eller bulgur.
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback