Karamelliserade bananer med vaniljglass och sirap

Detta är en väldigt enkel men väldigt god efterrätt. Jag brukar servera de varma bananerna med vaniljglass med lite sirap på. Du kan smaksätta bananerna med kanel om du vill.
 

 
 
4 portioner

Ingredienser:

3 bananer
2 msk smör
½ dl råsocker
Vaniljglass
Ljus sirap

Gör så här:

1. Skala bananerna och dela varje banan på mitten och längden, så du får fyra bitar av varje banan.
2. Stek upp smör i en stekpanna och tiillsätt därefter råsocker. När sockert börjat smälta ihop med smöret lägg ner bananen.
3. Låt bananerna få en krispig yta.
4. Servera med glass och ljus sirap.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback