Kassler med täcke
Kassler är något man kan göra mycket med. Detta receptet har jag hittat på en av mina favoritbloggar, där man tillsammans med vitlök och smördeg får en väldigt enkel men festlig rätt.
4-6 portioner
Ingredienser:
800 gram kassler
5 dl creme fraiche
2 st Creme Bonjour vitlök och örter
1 st smördegsrulle
Gör så här:
1. Strimla kasslern i bitar. Blanda creme fraiche med vitlöksost och lägg röran i botten på en ugnsform.
2. Lägg kasslern ovanpå. Täck sedan över med smördegen som ett täcke. Picka lite med en gaffel i degen.
3. Gratinera i ugn 200 grader cirka 15-20 minuter, tills smördegen är ljusbrun och frasig.
4. Servera med ris och sallad.
Ingredienser:
800 gram kassler
5 dl creme fraiche
2 st Creme Bonjour vitlök och örter
1 st smördegsrulle
Gör så här:
1. Strimla kasslern i bitar. Blanda creme fraiche med vitlöksost och lägg röran i botten på en ugnsform.
2. Lägg kasslern ovanpå. Täck sedan över med smördegen som ett täcke. Picka lite med en gaffel i degen.
3. Gratinera i ugn 200 grader cirka 15-20 minuter, tills smördegen är ljusbrun och frasig.
4. Servera med ris och sallad.
Trackback