Florence Dumas mexikanska dip

Detta är en av mina favoriträtter för en fredag. Det är inte riktigt traditionell taco, men ändå taco. Gratängen innehåller bland annat philadelphiaost, krossade tomater, jalapeño och oliver. Serveras med en god sallad och nachochips. Och givetvis salsa och guacamole.
 

 
 
4 portioner
 
Ingredienser:
20 gram philadelphia cream cheese (ej light)
1 st riven lök
1 st hackad paprika
600 gram blandfärs
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater
2 st pressade vitlöksklyftor
1 påse taco kryddmix
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tsk socker
Några droppar tabasco
3 msk skivad jalapeño på burk
125 gram riven ost
Svarta oliver
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut osten i en ugnssäker form.
2. Bryn lök, paprika och köttfärsen i olivolja. Häll på tomaterna och pressa i vitlöken. Tillsätt kryddmixen och låt koka utan lock ca 5 minuter.
3. Krydda och smaka av med salt, peppar, socker och tabasco. Såsen ska vara tjock.
4. Bred såsen över osten och strö över skivad jalapeño och riven ost. Toppa med oliverna.
5. Gratinera i ugn ca 15 minuter tills ytan bubblar och osten har fått färg. Servera med nachos.
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback