Ajvarbiffar

Dessa biffar provade jag för första gången för några veckor sedan och är väldigt nöjd med resultatet. Jag tittade på lite olika recept och gjorde till slut mitt egna. Ajvar är en kryddig röra som består främst av paprika men kan även innehålla rostad aubergine, vitlök, chilipeppar och diverse andra kryddor. Biffarna är väldigt enkla att göra och behöver inte många ingredienser då ajvarn innehåller det mesta kryddmässigt.
 

 
 
4 portioner
 
Ingredienser:
500 gram köttfärs
1 st ägg
1,5 dl ajvar relish, mild
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
 
Sås:
2 dl creme fraiche
2 st vitlöksklyftor
1 krm vitlökskrydda
1 krm vitpeppar
1 krm salladskrydda
 
Gör så här:
1. Blanda köttfärsen med ett ägg. Blanda sedan ner ajvar, salt och vitpeppar. Forma till små biffar.
2. Stek biffarna några minuter per sida eller tills de är genomstekta.
3. Sås: Blanda creme fraiche med pressade vitlöksklyftor och kryddor.
4. Servera ajvarbiffarna med sås, sallad och bulgur.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback