Scones med grahamsmjöl

Finns det något bättre att starta dagen med nybakade scones? Dessa bakade jag i lördags och de blev väldigt populära. Fungerar perfekt att frysa in och ta fram till fler frukostar.
 

 
 
16 stycken
 
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100 gram rumsvarmt smör eller margarin
3 dl filmjölk (kan bytas ut mot mjölk)
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Fördela fettet med i mjölet till en grynig massa.
3. Tillsätt filmjölken och rör snabbt ihop degen.
4. Dela degen  i 4 delar och rulla till runda bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtpapper. Platta till varje del till en platt rund kaka, ca 15 cm i diameter.
5. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar med en mjölad kniv.
6. Grädda i mitten av ugnen, cirka 10 minuter. Bryt isär dina scones, Servera varma.

Kall dillsås

Jag brukar vanligtvis ha remouladsås till fisk, men denna gången var jag sugen på någon annan sås. Detta receptet hittade jag hos Fiskbilen och blir riktigt god tillsammans med fisk.
 

 
 
4 portioner
 
Ingredienser:
3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 knippe dill (fungerar även med fryst dill)
Salt
Svartpeppar
 
Gör så här:
1. Blanda gräddfil och majonnäs ordentligt.
2. Finhacka dillen och rör i den. Smaka av med salt och lite svartpeppar.
3. Kyl innan servering