Köttfärspaj

Igår lagade jag köttfärspaj. Receptet är ursprungligen från min mamma och jag har aldrig hittat ett lika gott och enkelt recept på köttfärspaj. Fungerar alldeles utmärkt att frysa in dessutom.
 

 
 
4 personer
 
Ingredienser:
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
100 gram smör
2 msk vatten

Fyllning:
500 gram köttfärs
1 st gul lök
Salt och peppar
2 krm paprika
2 krm timjan
3 msk tomatpuré
2 ½ msk vetemjöl
Ca 2 ½ dl buljong från tärning
150 gram riven ost

Gör så här:
1. Pajdeg: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt 2 msk vatten och arbeta ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
2. Fyllning: Riv löken och bryn den. Lägg i färsen och smula med en gaffel tills den är väl brynt. Tillsätt kryddorna och pudra över mjölet.
3. Späd med buljongen och rör ner tomatpurén. Smaka av såsen och låt den småputtra 15-20 minuter.
4. Bred köttfärsröran över pajen och strö på ost. Grädda pajen i cirka 15 minuter.
 
 




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback