Fullkornsfrallor med morötter, dinkel och vetekli

Det finns inget godare än nybakade frallor. Ofta har dessa dock en tendens att bakas på vetemjöl och inte bli speciellt nyttiga. Och i januari med nyårslöften och fokus på beach ´13 brukar många vilja fokusera på nyttig och hälsosam kost. Dessa frallorna är gjorda på dinkelmjöl fullkorn, innehåller rivna morötter och toppade med vetekli. Kallas även för "kom i form frallor". Nyttiga och så goda!
 

 
 
15 stycken
 
Ingredienser:
12 dl dinkelmjöl fullkorn
5 dl ljummet vatten
25 g jäst
1 msk flytande honung
2,5 st rivna morötter
2 msk kallpressad olivolja
½ msk salt
 
Gör så här:
1. Värm upp vattnet i en kastrull tills det blir fingervarmt. Lös därefter upp jästen med lite av vattnet. Häll i resten av vattnet.
2. Blanda i olivolja, honung, morötter, och salt. Tillsätt mjölet i omgångar till en fast deg. Jäs under bakduk i ca 40 min.
3. Knåda degen och tillsätt lite extra mjöl. Forma till en rulle och dela upp i 15 delar. Forma till runda bullar. Jäs under bakduk i yttligare 30 min.
4. Pensla med vatten och toppa med vetekli. Grädda mitt i ugn på 225 grader i ca 12-14 min. Låt kallna under bakduk på galler.
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback