Kyckling i kokosmjölk med paprika

Jag lagar sällan asiatisk mat men detta receptet har jag lagat flera gånger och är något av en favorit. Det är enkelt att slänga ihop en vardagskväll men passar lika bra till helgen. Jag föredrar att äta den ihop med risnudlar, men vilka nudlar som helst går bra. Man kan dessutom ha i purjolök om man vill.
 

 
 
4 portioner
 
Ingredienser:
600 gram kycklingfilé
1 st vitlöksklyfta
1 st röd paprika
1 st gul paprika
1 burk kokosmjölk
1 st hönsbuljong
2 krm chilikrydda
2 krm paprikakrydda
2 krm vitlökspulver
2 krm vitpeppar
1 tsk salt
2 msk Maizena ljus redning
 
Gör så här:
1. Skär kycklingfilén i skivor och bryn i en gryta tillsammans med pressad vitlök.
2. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Lägg ner i grytan tillsammans med kycklingen.
3. Tillsätt kokosmjölk och hönsbuljong.
4. Smaksätt med chili, paprika, vitlök, vitpeppar och salt.
5. Red av såsen med maizena så det blir lite tjockare.
6. Låt småkoka ca 10 minuter.
7. Servera med risnudlar.
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback