Ost-och skinkpaj

Jag gillar verkligen matpajer. Jag och min vän Sofia bakade denna paj igår till vår kommande kräftskiva. Lite variation till den vanliga västerbottenpajen som alltid bjuds då. Servera pajen med en god sallad och någon sås.
 

 
 
Ingredienser:
Pajdeg
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl grahamsmjöl
125 gram smör
2 ½  msk vatten
 
Fyllning
150 gram rökt strimlad skinka
3 ägg
3 dl mjölk
1 krm salt
½ krm svartpeppar
4 dl riven ost
2 st tomater
 
Gör så här:
1. Pajdeg: Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt smör, skuret i bitar. Finfördela fettet i mjölet.
2. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 25 cm i diameter). Nagga degen med en gaffel och låt den stå kallt i ca 15 minuter.
3. Fyllning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar.
3. Lägg skinka och ost ovanpå pajdegen. Garnera med skivade tomater. Häll över äggsmeten.
4. Grädda nederst i ugnen, 200 grader,  till äggsmeten stelnat och fått fin färg, cirka 35-40 minuter
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback