Ananaspaj

Fredag idag och då tycker jag att det är passande med ett recept på en smarrig efterrätt. Ananasen gör att pajen känns otroligt fräsch och den blir inte så söt som många andra fruktpajer. Dessutom är ananaspajen väldigt lättgjord. Så om du vill imponera föreslår jag att du bakar denna paj. Den ser svårare ut än vad den är. Det går även bra att byta ut ananasen mot annan frukt.
 

 
 
Ingredienser:
Pajdeg
150 gram smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
 
Fyllning
2 dl creme fraiche
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 st ägg
2 små burkar ananasbitar
 
Gör så här:
1. Blanda ihop alla ingredienser till degen och tryck ut i en pajform. Ställ i kylen.
2. Låt ananasen rinna av ordentligt i ett durkslag.
3. Vispa ihop creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg. Rör ner ananasen. Häll fyllningen i pajformen.
4. Grädda i ugnen i 200 grader i cirka 15-20 minuter. Låt svalna och servera med vaniljvisp, grädde eller glass.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback