Kyckling i fetaostsås

Detta är en relativt enkel kycklingrätt som smaksätts med fetaost, tomater och basilika. Jag har valt att servera den med bulgur och en spenatsallad. En perfekt rätt för den som vill äta lite nyttigare men ändå god mat.
 

 
 
 
4 portioner

Ingredienser:
600 gram kycklingfiléer
2 st tomater
2 st vitlöksklyftor
1 dl färsk basilika
150 gram fetaost
1 msk rapsolja
2 dl créme fraiche
1 krm svartpeppar

Spenatsallad

1 st gurka
70 gram babyspenat
1 tsk rapsolja
Salt
Peppar

Gör så här:
1. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och fräs några minuter på varje sida i olja. Lägg över dem på en tallrik.
2. Kärna ut tomaterna och skär i småbitar. Pressa eller hacka vitlöken. Hetta upp lite olja i en stekpanna eller gryta och stek tomater och vitlök någon minut på mellanvärme.
3. Blanda ner hackad basilika och den smulade fetaosten och fräs någon minut. Häll ner den stekta kycklingen och blanda i créme fraiche. Puttra i ca 5 minuter. Smaka av med peppar.
4. Spenatsallad: Dela gurkan i mindre bitar och blanda med spenaten. Ringa över olja, salta och peppra.
5. Servera med bulgur eller ris.
 
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback